Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 400g668kcal30g16g52g10.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 20g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka720g684kcal122.4g3.6g18g0g
Sipuli 220g67kcal2.7g10.6g0.4g3.7g
Paprika punainen 600g176kcal5.6g27g2.4g11.4g
Ananas, omassa liemessään 570g297kcal2.9g63.8g0g8g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 800g342kcal27g38.4g8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Emmental, punaleima 17%360g1044kcal122.4g0g61.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9836g12301kcal906g1109.8g432.8g108.4g
Valittu annoskoko4918g6151kcal453g554.9g216.4g54.2g
Annoskoko puolitettuna2459g3075kcal226.5g277.5g108.2g27.1g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965