Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 350g2541kcal4.2g1.4g284.8g0g
Sokeri 841g3412kcal0g839.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g876g569kcal96.3g36.8g2.6g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%175g280kcal4.7g4.7g26.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1243g4266kcal126.7g870.4g14.9g43.5g
Leivinjauhe 35g62kcal1.8g13.2g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1226g417kcal2.5g87g3.7g22.1g
Siirappi 140g422kcal0.1g103.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g14g51kcal0.5g11.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9856g24264kcal473.6g3992g665.6g131.6g
Valittu annoskoko4928g12132kcal236.8g1996g332.8g65.8g
Annoskoko puolitettuna2464g6066kcal118.4g998g166.4g32.9g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948