Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Valkosipuli 84g91kcal6.6g13.7g0.5g1.8g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Lehtikaali 840g334kcal28.9g34.1g5g16.8g
Kaali, valkokaali1400g295kcal16.8g47.6g2.8g29.4g
Sitruunamehu, laimentamaton140g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g840g50kcal1.7g3.4g3.4g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g840g1008kcal28.6g30.2g84g0g
Hasselpähkinä 280g1803kcal39.5g9.5g170.8g49g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9856g8936kcal256g321.8g702.6g208.4g
Valittu annoskoko4928g4468kcal128g160.9g351.3g104.2g
Annoskoko puolitettuna2464g2234kcal64g80.5g175.7g52.1g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400