Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1282g1692kcal282.1g0g59g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK801g1074kcal176.3g0g48.1g0g
Lanttu 801g231kcal8g36.9g2.4g14.4g
Porkkana 801g262kcal5g44.6g1.6g20.4g
Peruna, vanha, kuorittu 641g488kcal12.1g99.4g1.3g6.4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g96g529kcal1g1g57.7g0g
Milbona Maito rasvaton481g159kcal15.9g23.6g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9856g8869kcal1000.8g411g340.2g82.4g
Valittu annoskoko4928g4435kcal500.4g205.5g170.1g41.2g
Annoskoko puolitettuna2464g2217kcal250.2g102.8g85.1g20.6g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403