Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1400g404kcal14g64.4g4.2g25.2g
Selleri, annos 50g560g78kcal5.6g16.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1400g392kcal8.4g83.3g2.8g35g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Kuohukerma,valio,2dl560g1904kcal11.2g16.8g196g0g
Juustoraaste emmental punaleima560g2184kcal162.4g0g168g0g
Vehnäjauho, sunnuntai28g98kcal3.4g19.9g0.6g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9856g10347kcal421g442.8g744.8g136.2g
Valittu annoskoko4928g5174kcal210.5g221.4g372.4g68.1g
Annoskoko puolitettuna2464g2587kcal105.3g110.7g186.2g34.1g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465