Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 521g1788kcal53.1g364.7g6.3g18.2g
Kananmuna kuoreton 220g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 401g669kcal30.1g16g52.1g10.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 20g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka722g685kcal122.6g3.6g18g0g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Paprika punainen 601g176kcal5.7g27.1g2.4g11.4g
Ananas, omassa liemessään 571g298kcal2.9g64g0g8g
Kananmuna kuoreton 441g629kcal55.1g1.3g45.2g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 802g342kcal27.1g38.5g8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g138kcal4.1g28.1g0.5g1.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Emmental, punaleima 17%361g1046kcal122.6g0g61.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9856g12326kcal908.2g1112.2g433.8g108.4g
Valittu annoskoko4928g6163kcal454.1g556.1g216.9g54.2g
Annoskoko puolitettuna2464g3082kcal227.1g278.1g108.5g27.1g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965