Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g3.1g1.1kcal0g0.2g0g0g
Fenkoli, annos 100g125g39kcal1.6g9.1g0.3g3.9g
Purjosipuli 63g14kcal1.1g1.5g0.1g1.3g
Tilli mauste16g2.7kcal0.2g0.2g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)20g25kcal1.9g0.6g1.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g63g106kcal1.3g1g10.8g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton4.7g1kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 195g323kcal32.7g0g21.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana987g1109kcal77.6g25.4g78.2g11.2g
Valittu annoskoko494g555kcal38.8g12.7g39.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna247g277kcal19.4g6.4g19.6g2.8g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307