Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g645g181kcal3.9g38.4g1.3g16.1g
Sipuli (kuorittu)631g170kcal8.2g30.3g1.3g10.7g
Pekoni rasvainen 210g791kcal25.2g0g77.8g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)46g328kcal0g0g36.5g0g
Hirvenliha 981g1103kcal207.4g0g29.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1167g497kcal4.4g47.9g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 421g1640kcal9g9.3g176.7g0g
Lihaliemi laimennettu 701g133kcal0g21g4.2g0.1g
Valkosipuli 70g76kcal5.5g11.4g0.4g1.5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g70g252kcal9.1g49.1g1.5g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9884g10341kcal545.4g414.8g658.2g62g
Valittu annoskoko4942g5171kcal272.7g207.4g329.1g31g
Annoskoko puolitettuna2471g2585kcal136.4g103.7g164.6g15.5g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565