Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g15g48kcal1.5g11.2g0.3g1.6g
Linssi-punainen (raaka)21g65kcal5.3g10.6g0.2g1.9g
Juuriselleri 30g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Palsternakka 34g22kcal0.2g4g0.1g1.5g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Valkokaali keräkaali 113g31kcal1.3g4.6g0.2g2.4g
Lihaliemi laimennettu 30g5.7kcal0g0.9g0.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3g8.8kcal0.3g0.4g0.6g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana990g519kcal20.6g77.4g12.8g20.6g
Valittu annoskoko495g260kcal10.3g38.7g6.4g10.3g
Annoskoko puolitettuna248g130kcal5.2g19.4g3.2g5.2g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251