Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 900g299kcal5.7g50.9g1.8g23.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 450g156kcal20.6g8.7g1.4g11.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 675g161kcal12.1g14.7g2g15.4g
Sipuli (kuorittu)338g91kcal4.4g16.2g0.7g5.7g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 450g97kcal3g13.4g2.2g3.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g450g91kcal2.7g17.1g1.4g6.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl900g765kcal12.6g39.6g63g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g338g945kcal64.1g0.1g74.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]450g1485kcal121.5g0g108g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9900g8180kcal493.4g321.4g509.4g131.2g
Valittu annoskoko4950g4090kcal246.7g160.7g254.7g65.6g
Annoskoko puolitettuna2475g2045kcal123.4g80.4g127.4g32.8g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758