Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2336g493kcal28g79.4g4.7g49g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha934g1551kcal177.5g0g93.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Pekoni (Dulano)140g359kcal25.2g4.5g26.6g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl467g1588kcal9.3g14g163.5g0g
Lihaliemi laimennettu 701g133kcal0g21g4.2g0.1g
Voi 33g237kcal0.4g0.1g26.6g0g
Siirappi, tumma70g224kcal0.1g51.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g9334kcal490g370g639.2g107g
Valittu annoskoko4956g4667kcal245g185g319.6g53.5g
Annoskoko puolitettuna2478g2334kcal122.5g92.5g159.8g26.8g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877