Juustoinen juuresperunasosekeitto

Keitä juurekset ja pilkotut kuoritut perunat vihannesfondissa, lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella, mausta rouhitulla mustapippurilla.

Unohdin mitata veden, sitä oli sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyivät, yhden annoksen kooksi tuli n. 370 g valmiina.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Hejola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juureskuutiot Kesäpöytä 1 pss2000g540kcal16g102g8g58g
Peruna, raaka (Pirkka), annos 150g1000g750kcal19g160g2g10g
Eva savuporo-kevätsipuli sulatejuusto (Arla ingman), annos 200g640g1024kcal102.4g6.4g57.6g0g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g112g134kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g4919kcal281.2g553.2g155.6g141.6g
Valittu annoskoko4956g2460kcal140.6g276.6g77.8g70.8g
Annoskoko puolitettuna2478g1230kcal70.3g138.3g38.9g35.4g
Arvot/100g100g50kcal2.8g5.6g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258822