Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 480g133kcal8.8g13.9g2.4g9.1g
Herkkusieni 320g51kcal6.7g1g1.1g4.8g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Kiinankaali raaka 100g480g86kcal7.7g11g1.4g11g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g40g8.1kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Fenkoli, tuore , annos 100g96g16kcal0.9g1.7g0.2g2.3g
Porkkana 256g84kcal1.6g14.2g0.5g6.5g
Voi 16g116kcal0.2g0.1g13g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g108kcal0g0g12g0g
Paprika, punainen96g25kcal0.9g4.4g0.4g1.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 80g19kcal1.4g1.8g0.2g1.8g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g80g88kcal6.4g16g0g4g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl160g544kcal3.2g4.8g56g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g160g368kcal10.4g77.8g2.1g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g3443kcal104g323.2g180g109g
Valittu annoskoko4956g1722kcal52g161.6g90g54.5g
Annoskoko puolitettuna2478g861kcal26g80.8g45g27.3g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416