Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 2400g1518kcal72g115.2g84g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta800g2880kcal104g560g16.8g28g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 240g684kcal37.2g0.5g60g0g
Hiiva 120g89kcal15.7g1.3g0.5g8.3g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Tattarijauhot, annos 100g1000g3540kcal70g760g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9920g23226kcal607.4g2877.2g1013g72.6g
Valittu annoskoko4960g11613kcal303.7g1438.6g506.5g36.3g
Annoskoko puolitettuna2480g5807kcal151.9g719.3g253.3g18.2g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599