Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g94g291kcal15.9g50.6g2.7g12.2g
Emmental, punaleima 17%66g190kcal22.3g0g11.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha131g218kcal24.9g0g13.1g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g17g152kcal0g0g16.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g113g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.9g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka23g24kcal0.2g5.6g0g0.3g
Oregano, kuivattu 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.2g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana995g1809kcal128.6g123.2g88.4g29.2g
Valittu annoskoko497g904kcal64.3g61.6g44.2g14.6g
Annoskoko puolitettuna249g452kcal32.2g30.8g22.1g7.3g
Arvot/100g100g182kcal12.9g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157