Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali253g53kcal3g8.6g0.5g5.3g
Sipuli 15g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 28g5.6kcal0.2g0.8g0g0.5g
Tomaattipyree, Pirkka19g15kcal0.6g3.6g0.2g0.2g
Paprikajauhe 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 75g166kcal13.1g0g12.7g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g9g26kcal2.8g0.1g1.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g28g34kcal0.9g1.4g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g640kcal42.8g35.4g36g14.8g
Valittu annoskoko498g320kcal21.4g17.7g18g7.4g
Annoskoko puolitettuna249g160kcal10.7g8.9g9g3.7g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493