Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1049g235kcal5.2g32.5g2.1g26.2g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)1749g5019kcal440.7g0g363.7g0g
Sipuli 105g32kcal1.3g5g0.2g1.8g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g874g178kcal5.2g33.2g2.6g12.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl53g472kcal0g0g52.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1049g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka35g29kcal1.2g6.6g0.3g0.3g
Oregano, kuivattu 7g21kcal0.8g1.5g0.7g3g
Timjami 7g20kcal0.6g1.9g0.5g2.6g
Persilja 18g4.8kcal0.2g0.2g0g1.4g
Mustapippuri 11g29kcal1.1g4g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9940g12109kcal914.8g174.4g846g101.2g
Valittu annoskoko4970g6054kcal457.4g87.2g423g50.6g
Annoskoko puolitettuna2485g3027kcal228.7g43.6g211.5g25.3g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498