Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1599g561kcal73.9g31.2g4.8g40g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2798g1275kcal83.9g134.3g42g0g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g274kcal8.1g56g1g2.8g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 200g747kcal44.6g0g63.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9952g7500kcal478g445g398.4g85.6g
Valittu annoskoko4976g3750kcal239g222.5g199.2g42.8g
Annoskoko puolitettuna2488g1875kcal119.5g111.3g99.6g21.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632