Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)74g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Linssi, punainen, Go Green84g274kcal20.2g41.3g0.8g10.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka9g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 23g207kcal0g0g23.4g0g
Viinietikka balsami5.6g2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g1022kcal43g93g48.6g24g
Valittu annoskoko498g511kcal21.5g46.5g24.3g12g
Annoskoko puolitettuna249g256kcal10.8g23.3g12.2g6g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108212