Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1600g561kcal73.9g31.2g4.8g40g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2800g1276kcal84g134.4g42g0g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 200g747kcal44.6g0g64g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9960g7506kcal478.4g445.2g398.6g85.6g
Valittu annoskoko4980g3753kcal239.2g222.6g199.3g42.8g
Annoskoko puolitettuna2490g1877kcal119.6g111.3g99.7g21.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632