Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1863g766kcal18.6g76.4g14.9g68.9g
Valkoviini kuiva 1165g798kcal3.6g7g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl466g587kcal0g93.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 699g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 699g2836kcal0g698g0g0g
Liivate 93g325kcal79.8g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9968g10623kcal204g1749.2g30g137.8g
Valittu annoskoko4984g5312kcal102g874.6g15g68.9g
Annoskoko puolitettuna2492g2656kcal51g437.3g7.5g34.5g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370