Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g45g172kcal6.8g33.8g1.4g3.7g
Hiiva, 50g11g6.9kcal1.5g0.1g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl56g197kcal7.9g36g1.7g3.1g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 203g695kcal20.6g141.8g2.4g7.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana999g2366kcal73.6g428.8g33.6g27.8g
Valittu annoskoko500g1183kcal36.8g214.4g16.8g13.9g
Annoskoko puolitettuna250g592kcal18.4g107.2g8.4g7g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073