Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1.8g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)0.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)0.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0g
Hiivaleipävehnäjauho 1g3.1kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g17kcal0.4g2.2g0.4g0.2g
Valittu annoskoko5g9kcal0.2g1.1g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.1g0.6g0.1g0.1g
Arvot/100g100g172kcal4g22g4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138