Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkanaraaste 200g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Lanttu 1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g5kcal0g1g0g0g
Valittu annoskoko5g2kcal0g0.5g0g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0g0.3g0g0g
Arvot/100g100g47kcal0g9.8g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513