Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g2g6.5kcal0.3g1.3g0.1g0.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1g3.6kcal0.1g0.6g0.1g0.1g
Ohrasuurimo 1g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Oivariini, 60 (100g)0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g34kcal1.2g6.2g0.6g1g
Valittu annoskoko5g17kcal0.6g3.1g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.3g1.6g0.2g0.3g
Arvot/100g100g337kcal11.8g60.8g5.9g9.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810