Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0g0.1kcal0g0g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1.1g3.6kcal0.2g0.7g0g0.1g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g2.3g7.9kcal0.3g1.6g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g25kcal1g4.6g0.2g0.4g
Valittu annoskoko5g13kcal0.5g2.3g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.3g1.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g254kcal10g46g2g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577