Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.2kcal0g0g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.7kcal0.3g1.8g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g20kcal0.6g4g0g0.2g
Valittu annoskoko5g10kcal0.3g2g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.2g1g0g0.1g
Arvot/100g100g200kcal6g40g0g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256