Punajuuri-papu-kookoskeitto

Tämänkin ohjeen löysin Vihreän Langan sivuilta:

Pilko punajuuret lohkoiksi, puolita ne vielä (kypsymisaika on todella pitkä), sipuli isohkoiksi paloiksi ja siivuta valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele vihanneksia siinä (keskilämmöllä) noin 5 minuuttia.

Lisää currytahna (1-3tl, halutusta vahvuudesta riippuen) tai 2 tl curryjauhetta, pyöräyttele se kunnolla vihannesten sekaan.

Lisää tomaattimurska, laita 1dl vettä murskapurkkiin ja huljuta loput tomaatit vesineen kattilaan.

Lisää liemikuutiot, soija, basilika ja mustapippuri.

Hauduta noin tunti pienellä lämmöllä välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat täysin kypsiä (pehmeitä).

Valuta kikherneet (tai saman verran esim valkoisia papuja) lävikössä ja huuhtele.

Lisää kikherneet keittoon.

Lisää kookosmaito (tai 2dl kermaa ja 2 dl vettä).

Soseuta keitto.

Kuumenna keitto uudestaan, varo räiskymistä.

Lisää limen (tai sitruunan) mehu, tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 529 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Soijakastike 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Luomu kookosmaito (Santa maria), annos 400g1g1.7kcal0g0g0.2g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g0.1g0kcal0g0g0g0g
Punainen curry tahna red curry paste (Santa maria), annos 15g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g9kcal0g0.6g0.6g0.2g
Valittu annoskoko5g4kcal0g0.3g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0g0.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g84kcal0g5.9g5.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326529