Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Oivariini, 60 (100g)0.3g1.9kcal0g0g0.2g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1.4g2.3kcal0.3g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g0.5g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.7g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%0.7g1.1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g20kcal1.2g0.8g1.2g0g
Valittu annoskoko5g10kcal0.6g0.4g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.3g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g193kcal11.3g7.5g11.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447965