Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow0g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli, kokonainen 50g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 0.5g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g6kcal0.2g0.6g0.2g0g
Valittu annoskoko5g3kcal0.1g0.3g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0.1g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g54kcal1.9g5.8g1.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188