Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1.1g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kukkakaali 1.6g0.4kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Herneet (Apetit)0.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g2kcal0g0g0.2g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sinappi 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Salaatti, jäävuori tuore0.2g0kcal0g0g0g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10g9kcal0.2g0.4g0.4g0g
Valittu annoskoko5g4kcal0.1g0.2g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g85kcal1.9g3.8g3.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056