Porkkana-linssikeitto

500 g porkkanoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
n. 5 dl kasvislientä (itsetekoista tietenkin!)
1 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa

1. Pese, kuori, pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi.

2. Kuullota sipulit ja porkkananpalat öljyssä.

3. Raasta joukkoon inkivääri.

4. Lisää kurkuma ja kasvisliemi.

5. Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

6. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

7. Lisää kookosmaito.

8. Soseuta ja mausta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0g0kcal0g0g0g0g
Kurkuma, annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 2g0.2kcal0g0g0g0g
Punainen linssi, halkaistu (Urtekram), annos 200g0.3g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kookosmaito 0.8g1.6kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g8kcal0.2g0.6g0.6g0g
Valittu annoskoko5g4kcal0.1g0.3g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g74kcal1.9g5.6g5.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=418847