Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1.3g2.2kcal0.2g0g0.1g0g
Sipuli 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 0.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g7kcal0.4g0.2g0.2g0g
Valittu annoskoko5g4kcal0.2g0.1g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g66kcal3.8g1.9g1.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216