Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Lanttu 1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Lohifilee, paistettu 1g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g0g0.1kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g0.7g0.8kcal0g0g0.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa0.3g1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g11kcal0.6g0.2g0.8g0g
Valittu annoskoko5g5kcal0.3g0.1g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.2g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g102kcal5.7g1.9g7.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043