Kesislasagne oliiviöljypohjainen

Tässä ohjeessa jauheliha paistetaan oliiviöljyssä, joten siitä nimi.

Eli paistapa oliiviöljyssä (1 rkl) jauhelihaa, lisää kerma ja maito siihen eli 1 dl kumpaakin.

½ rasiaa levittyvää koskenlaskijaa sekaan ja tomaattipyrettä kunnon pruittaus, melkein koko tuubi.

Pari valkosipulin kynttä beesiin, jauha puristimella pieneksi tai pienellä raastimella jauhelihakeitoksen sekaan.

Mausta esim.

jauhelihamausteella, pizzamausteella, mustapippuria rouhittuna ripaus, chilipaprikajauhetta kohtuullisesti, vähän suolaa ja valkosipulisuolaakin höysteeksi voi panna.

Meinas jäädä kesken...siis siivuta 1 pienehkö kesäkurpitsa samalla kun jauheliha paistuu.

Kun jauhelihatäyte on valmis, laita kerroksittain kuten lasagnessa, ensin jauhelihatäyte ja sitten kerros kesäkurpitsasiivuja vuoronperään päällekkäin.

Kuorruta päällys joka loppuu jauhelihatäytteeseen pizzajuustolla.

Sitten komistus uuniin ja odottamaan!

Paista uunissa 35-40 min 200 asteessa keskitasossa.

Seuraa välillä ettei ruoka pala, jos uuni on ärhäkkä ;)

Tarjoa raikkaan salaatin ja coca-colan kera ja nauti! ;) :P

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0g0.4kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2.7g6.1kcal0.5g0g0.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.3g1.1kcal0g0g0.1g0g
Kahvimaito (Valio), annos 50g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipyre (Heinz), annos 10g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Pizzajuusto, Valio annos 33g0.4g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g19kcal1g0g1.4g0g
Valittu annoskoko5g10kcal0.5g0g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.3g0g0.4g0g
Arvot/100g100g180kcal9.3g0g13g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144450