Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.6g4.1kcal0g0g0.5g0g
Feta, Arla Apetina 3%0.9g1kcal0.2g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)0.9g1.5kcal0g0g0.1g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)0.2g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g23kcal1g1.2g1.4g0g
Valittu annoskoko5g11kcal0.5g0.6g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.3g0.3g0.4g0g
Arvot/100g100g209kcal9.3g11.1g13g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572