Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.4g2.8kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Siirappi 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g27kcal0.4g4.2g0.6g0g
Valittu annoskoko6g14kcal0.2g2.1g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g1.1g0.2g0g
Arvot/100g100g247kcal3.6g38.2g5.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948