Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.7g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Kaurahiutale 0.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1.2g1.4kcal0g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g28kcal0.4g3g1.4g0g
Valittu annoskoko6g14kcal0.2g1.5g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g0.8g0.4g0g
Arvot/100g100g256kcal3.6g27.3g12.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932