Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.5g1.6kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 0g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g7kcal0g0.4g0.6g0g
Valittu annoskoko5g4kcal0g0.2g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g67kcal0g3.7g5.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439