Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka2.3g3.3kcal0.5g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g0.6g0.9kcal0g0g0.1g0g
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g10kcal1g0g0.4g0g
Valittu annoskoko6g5kcal0.5g0g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.3g0g0.1g0g
Arvot/100g100g87kcal9.1g0g3.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972