Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 0.4g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.8g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g0.7g1.1kcal0g0g0.1g0g
Oliiviöljy 0.3g2.6kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Ohrajauho 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g17kcal0.2g2g0.8g0g
Valittu annoskoko6g9kcal0.1g1g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.1g0.5g0.2g0g
Arvot/100g100g154kcal1.8g17.9g7.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694