Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Perunasosejauhe valmistamaton 0.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Savusiika savukala0.7g0.8kcal0.1g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl0.5g0.4kcal0g0g0g0g
Ranskankerma, Milbona0.5g1.4kcal0g0g0.1g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g0.4g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g0.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g23kcal0.8g1g1.2g0.2g
Valittu annoskoko6g12kcal0.4g0.5g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g0.3g0.3g0.1g
Arvot/100g100g198kcal6.9g8.6g10.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166