Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 0.2g2kcal0g0g0.2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Porkkana 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Hiivaleipävehnäjauho 1.1g3.5kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g20kcal0.4g2.6g0.4g0.2g
Valittu annoskoko6g10kcal0.2g1.3g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.1g0.7g0.1g0.1g
Arvot/100g100g175kcal3.6g23.2g3.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138