Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1.6g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 0.6g4.4kcal0g0g0.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g2kcal0g0g0.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 0.6g5.3kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g37kcal0.4g2.4g2.8g0g
Valittu annoskoko6g19kcal0.2g1.2g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.1g0.6g0.7g0g
Arvot/100g100g340kcal3.6g21.8g25.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632