Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)1.1g3.8kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g16kcal0.6g2.8g0.2g0.2g
Valittu annoskoko6g8kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Arvot/100g100g145kcal5.4g25g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304