Karjalanpiirakat täysmaidolla

*VALION OHJE* Keitä puuro edellisenä päivänä.

Käytä paksupohjaista kattilaa.

Lisää kiehuvaan veteen riisit.

Keitä kunnes vesi on imeytynyt.

Lisää maito (16-18dl) pienissä erissä.

Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan.

Kun kaikki maito (16-18dl) on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä.

Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä.

Lisää suola.

Jäähdytä.

Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.

Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi (25g).

Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.

Leivo taikinasta tanko.

Jaa se 40 osaan.

Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi.

Lado päällekkäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.

Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi.

Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.

Levitä osa kuorista pöydälle.

Poista liika jauho pullasudilla.

Annostele puuroa 1 1/2 - 2 rkl / kuori.

Levitä veitsellä yläreunasta alareunaan ja sivusuunnassa melkein reunoihin saakka.

Taivuta kuoren reunat puuron päälle.

Ummista etusormilla rypyttäen.

Nostele suoraan pellille vieri viereen.

Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n.10 - 12 min. * Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kestä 275 asteen lämpöä.

Voitele valmiit piirakat voi-maitoseoksella.

(75g/200g).

Peitä leivinliinalla.

*VALION OHJE* www.valio.fi/reseptit/karjalanpiira
kat-1/

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Mrsmadrid
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g0.7g2.3kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 0g0.4kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruisjauho, 1 dl0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.4g0kcal0g0g0g0g
Täysmaito (Valio), annos 200g3.1g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g14kcal0.2g2.2g0.2g0g
Valittu annoskoko6g7kcal0.1g1.1g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.1g0.6g0.1g0g
Arvot/100g100g125kcal1.8g19.3g1.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=452681