Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.6kcal0.2g1.1g0g0.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.1g0.5kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kurpitsansiemen, Risetti0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11g27kcal0.8g4.2g0.2g0.4g
Valittu annoskoko6g13kcal0.4g2.1g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g233kcal7g36.8g1.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279935