Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Tattarijauho, Myllynparas1g3.4kcal0.1g0.7g0g0.1g
Ruisjauho, 1 dl0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.5kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g16kcal0.6g2.6g0.2g0.2g
Valittu annoskoko6g8kcal0.3g1.3g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Arvot/100g100g141kcal5.2g22.4g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363