Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.6g1.9kcal0g0.4g0g0g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.3g4.4kcal0.2g0.9g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.6g2.2kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g0.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g0.6g1.8kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g24kcal1.2g4.8g0g1g
Valittu annoskoko6g12kcal0.6g2.4g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.3g1.2g0g0.3g
Arvot/100g100g203kcal10.3g41.4g0g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153