Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)1g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g9kcal0.2g1.6g0.2g0g
Valittu annoskoko6g5kcal0.1g0.8g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.4g0.1g0g
Arvot/100g100g78kcal1.7g13.8g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405